tisdag 21 januari 2014

Snippmålningen

Nyköpings kommun är inte svensk mästare på upphandlingar. Långt därifrån.
Efter mängder av missade miljoner i byggsvängen – centralköket på Borgis är skräckexemplet – har man nyligen betalat 40 000 kronor för en snippmålning i nya högstadieskolan, som nu ska målas över.
Se http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18196310.ab
Hur kan kommunen ge konstnären fria händer och sedan ändra sig? Ger man någon fria händer så gör man väl det utan prut?
Å andra sidan kan jag inte begripa att man inte diskuterade fram några ramar för konstnären Carolina Falkholt att hålla sig inom.
Det är ju det samma som att jag får 100 000 kronor av kommunen i förskott för att göra en tidning, strunt samma vad den innehåller.
Och så sätter jag igång och gör en tidning som handlar om att Nyköping borde kallas Grönköping, att Urban Granström är kass, att oppositionen är tandlös och så vidare.
Det känns som att kommundirektören Erik Carlgren har en del att ställa till rätta när det gäller kommunens upphandlingar...

För övrigt tycker jag...
...att det är helt rätt att måla över snippan när det nu blev som det blev. Ett skrevande underliv är alltid ett skrevande underliv, oavsett om färgerna är vackra eller om motivet är en kvinna eller man. Det här handlar inte om feminism eller könskamp, det här handlar om vanlig hederlig anständighet. Och att alla elever, oavsett livsåskådning eller religion, ska känna sig bekväma i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar