söndag 30 mars 2014

Stoppa huliganerna - nu!

Det är allsvensk fotbollspremiär och tidningarna har aningslöst haussat upp denna "vårfest" i veckor.
Inte ett ord har yttrats om supportermörkret, om huliganerna som pucklar på varandra och beter sig som galna vildsvin säsong efter säsong.
Exempelvis inte ett ord om att premiären 2013 mellan Djurgården och Mjällby avbröts efter att de så kallade Djurgårds-fansen slängt in föremål på motståndarlagets spelare.
I årets premiär mötte Djurgården Helsingborg på bortaplan och då började idiotin redan på lördagen då ett gäng DIF-supportrar gick bärsärkagång på en av Helsingborgs restauranger.
– Rena turen att ingen dog redan då, enligt närvarande vittnen.
Att åka till Helsingborg och urskiljningslöst attackera oskyldiga skåningar och försätta staden i något som liknar krigstillstånd leder knappast till att stockholmarna kommer på god fot med sina "värdar". Tvärtom.
När slagsmålen sedan utbryter på söndagen och en DIF-anhängare dör på sjukhuset och djurgårdarna skyller på helsingborgarna och invaderar planen och skanderar mördare och sedan fortsätter slagsmålen utanför station låter ana att inte ens ett dödsfall på en fyrabarnspappa kan få vildsvinen att stillna och bete sig någorlunda värdigt.
Här har fotbollen och hela det svenska samhället ett gigantiskt problem att lösa.
Det kommer att ta sin lilla tid. Men skitjobbet måste göras.
Och nu är det dags att alla aktörer kavlar upp ärmarna och unisont klargör:
– Nu är det nog! Nu tolererar vi inga fler våldsamheter! Varken kring demonstrationer, fotbollsmatcher eller andra tillställningar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar