lördag 10 april 2010

Kommunen ute och cyklar

Nyköpings kommun har länge drivit kampanj för att locka hit stockholmare. Och minsann. En hel del har flyttat hit. De flesta av dem är pendlare. Bostadsort Nyköping. Arbetsplats Stockholm.
Men när stockholmarna väl flyttat hit svalnar Nyköpings kommuns intresse. Och det drastiskt.
Inte nog med att kommunen är dålig på att förhandla fram Ostlänk och vettiga tågförbindelser. Nu struntar man också i att pendlarnas cyklar stjäls och vandaliseras.
Nyköpings kommun ansvarar för den misskötta marken vid tågstationen. Men Claes Lindkvist på tekniska divisionen rycker bara ointresserat på axlarna när lokaltidningen frågar vad kommunen tänker göra åt vandaliseringen av pendlarnas cyklar.
– Vi har inget ansvar för att cyklar försvinner. Vi kan inget göra, låter han uppgivet meddela.
Vad säger Nyköpings kommunikationschef Palaemona Mörner om det budskapet? Ligger det i linje med www.boinykoping.nu att pendlarnas cyklar stjäls och förstörs?

För övrigt tycker jag...
...att det är bra att det skandalösa takraset i Tennishallen utreds av polis. Ett sådant fundamentalt byggfusk får bara inte läggas till handlingarna som om ingenting hänt.
...att Södermanlands Nyheters sportredaktion är kass på nyhetsvärdering. I lördagens tidning toppar man med en stor artikel om att en ny medelmåtta skrivit på för Nyköpings Hockey. Medan man i en liten undanskymd artikel berättar om att Nyköping ska få nya konstgräsplaner och minsann, en stor isyta utomhus.
...att de som har ett torp i Runtuna eller Lid att hyra ut ska höra av sig till mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar