fredag 27 augusti 2010

Nu har jag anmält kommunen

Igår var jag inne på Nyköpings kommuns miljökontor. Och anmälde kommunen.
Nu får det nämligen bli ett stopp på dagvattnet som får hela Stadsfjärden att växa igen. Dagvatten är allt det som regnet spolar ned i gatubrunnarna.
På Arnösidan gick dagvattnet tidigare ut i ett vassområde. Där sedimenterade partiklarna och kom inte åt att göda det öppna vattnet.
När kommunen började gräva för det tänkta bostadsområdet bredvid Rosenhill grävdes en ny dagvattenledningen. Den drogs rätt ut i det öppna vattnet vid båtbryggan. Och nu har undervattenvegetationen formligen exploderat.
Det går inte längre att köra båt i den gröna undervattensgröt som numera nästan sträcker sig ut till farleden.
Trots flera påpekanden, skriverier i lokaltidningen och löften om bot och bättring från exploateringschefen Magnus Bengtsson har inget hänt.
Nyköpings kommun har gjort mycket reklam för havsviken, bryggan och båtmöjligheterna vid nybyggnationerna på Arnö.
I verkligheten drar man ut det gödande dagvattnet, som vid regnväder också innehåller avloppsvatten, rätt ut i viken utan något som helst sedimentering.
Nyköpings kommun håller med berått mod, tro det eller ej, på att förstöra den havsvik som man skryter så mycket om i reklamen.
Därför har jag nu anmält kommunens dagvattenhantering till Miljökontoret. Inspektören Kristina Ajaxon tog emot min muntliga anmälan. Nu är det upp till henne och miljöchefen Mats Dryselius att ta i med hårdhandskarna.
Ska bli spännande att se om de har kraft och mod att ta sina exploateringskolleger på kommunen i örat! Eller om miljön och Stadsfjärden får ge vika för vänskapen...

För övrigt tycker jag...

...att det är synd att Nyköpings ostaffär Ostbiten på Brunnsgatan har gått i konkurs. Är Nyköping för litet för en butik som specialiserar sig på ost? Tyvärr verkar det så.
...att det är uppseendeväckande att lokaltidningens sportchef Tomas Larsson redan utsett Nyköpings Hockey till en av favoriterna till kvalserien. Efter 1-1 mot Mjölby och 3-8 mot Tranås liknar Larsson för tillfället mer en hejaklacksledare än en expert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar