måndag 1 september 2014

Tallberg vinnaren – skattebetalarna förlorarna

"Revisorerna konstaterar att kommunstyrelsen inte har en ändamålsenlig kontroll och uppföljning av exploateringsprojekt."
Den svidande kritiken levererade Nyköpings kommunrevisorer Jan Carle (M) och Gunnar Johansson (S) i en rapport daterad 1 juni 2014.
Revisorerna fortsätter:
"Det saknas ett tydligt regelverk för hur exploateringar ska hanteras... Kalkyler saknas till flera av de granskade projekten och det finns ingen dokumenterad redovisning av exploateringsprojektens beräknade ekonomi vid beslut om start."
Carle och Johansson konstaterar också att det saknas rutiner för redovisningen, som inte lever upp till kommunal praxis.
Kan det sägas tydligare? Att det råder rena rama röran i det rödgröna Stadshuset?
I den miljön har Inge Tallberg på Rydbergs Bygg tillåtits operera fritt och kapa åt sig mångmiljonprojekt efter mångmiljonprojekt.
• Han har köpt skärgårdsparadiset Svärdsklova för en spottstyver.
• Han har byggt ett centralkök vid Borgis som blev dubbelt så dyrt som beräknat.
• Han har rivit badhuset för att han hittade defekter i takstolarna. Takstolar som eventuellt kunde ha stärkts upp, vilket hade undvikit rivning och minskat kostnaderna för skattebetalarna med många, många miljoner.
• Han har fraktat bort massor från utgrävningen i kvarteret Åkroken för fantasisummor. De flesta av miljonerna kan kommunen inte verifiera...
Att vara skattebetalare i Nyköping är sannerligen ingen dans på rosor.
Om man inte heter Inge Tallberg, då kan man skratta hela vägen till banken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar