söndag 11 augusti 2013

Vimmerby i topp!

Vilken är Sveriges roligaste nöjespark?
Då och då kommer frågan och du förväntas säga Liseberg i Göteborg eller Gröna Lund i Stockholm eller möjligen Kolmården i Norrköping men du säger Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och ridån går ned.
Du kan inte mena allvar, man kan inte vara 56 år och svara Astrid Lindgrens värld!
Jo, för där finns inga fria fall och inga uppskjut och inga bergochdalbanor som gör dig yr och åksjuk och där finns inget skummande öl och inget spunnet socker och inga hamburgare med pommes utan bara en hop mer eller mindre unga suveränt regisserade skådespelare som spelar barnboksfigurer och sjunger barnvisor och vill man någonting annat så får man nöja sig med en rejäl inte-nudda-marken-bana och riktigt smarrig och vällagad närproducerad husmanskost.
Och du poängterar att det är så skönt att det inte finns några skramliga karuseller eller ölkrus som får hjärncellerna att krocka med varandra eller tingeltangel i halvtrasig plast som ingen behöver.
Men att det istället finns geniala teater- och musikstycken som skapar intellektuell höjd och en själslig stimulans som genererar en inre frid istället för stress.
Oavsett om man är ung eller gammal.

För övrigt tycker jag...
...att Mattisborgen och Rasmus på luffen och potpurriet på Stora scenen är topp tre i ALV 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar