lördag 19 november 2011

SNs törnrosasömn

Det är jobbigt att vara journalist och vara hänvisad till Södermanlands Nyheter för att få den dagliga dosen lokalnyheter.
Jobbigt därför att SNs redaktion, under ledning av chefredaktören Göran Carstorp, blir allt tröttare och tamare för varje dag som går.
Jobbigt därför att man ser hur mycket tidningens journalister missar och hur tafatta de nästan alltid är i de stora tunga frågorna.
REGIONFRÅGAN – SN har ännu inte ställt en kritisk fråga. Ett antal politiker i Eskilstuna driver samgåendet med Västmanland och Örebro län och SN speglar bara vad de säger där uppe.
Trots att Nyköping riskerar att bli av med 400 jobb på länsstyrelsen och landstinget har SN inte pressat Nyköpings politiker vad de vill och om vi kanske får behålla fler jobb om vi bryter oss ur Sörmland och istället hoppar i Östergötlands famn.
CAREMA – SN hakar inte på och granskar hur det skandalomsusade äldrevårdsföretaget sköter sig i vår region.
CENTRALKÖKET PÅ BORGIS – SN tog i våras upp miljonrullningen på Borgis. Byggets kostnader skenade, men frågan har glömts bort. Hur gick det med ansvarsfrågan? Har någon fått gå?
TENNISHALLEN – hallen rasade under snömassorna för snart två år sedan. Ännu har inte hallen börjat byggas upp igen. Kommunpolitikerna har svikit löfte efter löfte. SN blundar helt.
SKOLFRÅGORNA – Kommunen lägger ner skolor och landsbygdsklasser för att istället bygga en stor grundskola med motiveringen att studieresultaten blir bättre i större skolor. Men SNs skolreporter kräver inga bevis för påståendet.
Kommunen lägger ner specialavdelningarna för barn med "bokstavsdiagnoser" och skyller på att man måste, på grund av den nya skollagen. Och SNs skolreporter låter kommunen komma undan med det. Ty hon orkar inte slå en signal till utbildningsdepartementet, som säger att skollagen inte alls kräver någon nedläggning.
Jag skulle kunna rabbla vidare om SNs törnrosasömn, men stoppar här.
Det är ju lördag.
Och solen skiner.

2 kommentarer:

  1. Bra häng på, fortsätt så! men var korrekt; tennishallen rasade inte p.g.a. snö massor.

    SvaraRadera