tisdag 1 mars 2011

På hemväg

Säg har du någon gång varit på jobb på SSAB i Borlänge och börjat hemresan med att åka långfärdsskridsko på de upplogade banorna på Runn och avrundat med en varm gulaschsoppa i kråkslottet på Främby Udde?
Har du någon gång stannat till hos Lars Lindh vid Kvistgårdarna och hämtat ut det hästtäcke Agria-masen lockade med när han fick försäkra din gamla valack?
Har du någon gång tröttnat på P1 och Khaddafi och börjat rafsa omkring i cd-lådan och hittat Pughs bästa och försvunnit ner i melankolin till Långsamma timmar bara för att stunden senare ta hissen upp med hjälp av Hog Farm?
Har du någon gång passat på att stanna och fika i Elsa Anderssons pittoreska konditori i Norberg?
Har du någon gång passerat Fagersta och motvilligt påmints om träningslägret med hockeylaget som lika mycket handlade om att festa loss och ragga på allt som rörde sig i bruksorten?
Har du någon gång svängt av i Ramnäs och undrat över vad det är för kuf som tapetserat sitt uthus med navkapslar?
Har du någon gång passerat förbi din första lägenhet i Eskilstuna och sett kökslampan lysa bara för att inse att en massa år gått och att du numera bara är gäst i din gamla hemstad?
Har du någon gång åkt förbi Malmköping och påmints om att du borde ringa tidningen Land och ta reda på när de tänker publicera ditt reportage om kultbutiken Nya Modeaffären?
Säg har du någon gång kommit hem till Nyköping och tänkt att visst är borta bra, men hemma i alla fall bäst?

3 kommentarer:

  1. Har du någon läst Uffe Bertilsson och blivit besviken? Svar nej. Den här kanske lös mer än någon tidigare.Man hör Obama hålla sitt tal i bakgrunden. Lysande Bertilsson

    SvaraRadera
  2. Ulf poeten Bertilsson gor det igen.
    Mycket bra!

    SvaraRadera
  3. Ja hör Ulf Lundell i bakgrunden jag ! :stockholms city: Säj, har du nånsin vart i Stockholms City
    och prasslat med stålar och fått på skann
    Har du nånsin gått på gatorna
    och spelat över och haft det bra
    Ja, har du nånsin vart i Stockholms City
    aha, då har du vart där i allafall, ..Kul att läsa vad du skriver du skriver bra,mvh Ingmari

    SvaraRadera