fredag 31 december 2010

Alternativa listan 2010

Just nu dräller det av listor om året som gått. Årets skiva... Årets bok... Årets snedsteg...
Allt ska vara nytt och producerat under året. Nästa år fabriceras nya listor. Då är det som hände 2010 hopplöst förbi. Då är det bara 2011 som gäller.
De här listorna ingår som en del i vårt slitochslängsamhälle där allt ska vara nytt och modernt och där det gamla och omoderna ska väck. Oavsett om det fungerar eller inte.
Här har ni mitt svar på slitochslänglistorna. En lista med gamla beprövade märken som håller år ut och år in:

Årets författare: Vilhelm Moberg. Sveriges bästa författare genom tiderna, alla kategorier. Djup. Varm. Jordad. Lättläst. Suverän på att lyfta fram det stora i det lilla. Just nu läser jag Giv oss jorden för första gången. En högtidsstund varje gång jag öppnar boken. Sen ska jag plöja åtta Moberg-böcker till på raken.

Årets rockband: Eldkvarn. Plura smusslar med droger, Plura skriver kokbok, Plura är med i glättiga teveprogram. Strunt samma. Musiken höll lika bra 2010 som alltid. För att inte tala om texterna:
"Alice, himlen kan vänta, det finns en väg och en plats i solen för varje männ'ska". Alice, himlen kan vänta, ta på dig läderjackan, det är lång väg och du går ensam."

Årets maträtt: Pannbiff med lök och kokt potatis. Och lingonsylt förstås. Håller i alla väder. De nya moderna maträtterna får min fru laga.

Årets teveprogram: Sportspegeln. Har funnits på söndagkvällarna sedan tevens begynnelse. Perfekt avrundning på helgen.

Årets svenska resmål: Björkhult. Vid vårt småländska familjetorp kan man koppla av som ingen annanstans. Bada, ro drag, filosofera på utedasset, tända brasa...

Årets utländska resmål: Finland. Att bila runt Saima och de andra vattendragen i de tusen sjöarnas land är en riktig höjdare. Finnarna är gästvänliga och mer serviceinriktade än vi svenskar.

Årets motionsform: Längdskidor. Hög mysfaktor. Dessutom suverän träning för hela kroppen.

Årets fågel: Domherren. Stolt och vacker. Syns varje dag vid vårt fågelbord den här vintern.

Årets sista bloggmening: Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar