lördag 8 maj 2010

Mer temperament i politiken

Det har blåst upp till storm kring den tänkta försäljningen av Nyköpings folkets park, det vill säga Träffen. Träffens historiska kopplingar till arbetarrörelsen har fungerat som ett rött skynke på Jan Carle och hans moderater.
Carle fick med sig de andra i alliansen, inklusive miljöpartiet, på att göra sig av med det otäcka socialistnästet. Men opinionen hann ikapp majoriteten innan den kom till skott.
Försäljningen är uppskjuten till efter valet. Förmodligen fick miljöpartisterna kalla fötter och hotade att hoppa av uppgörelsen om frågan inte underställs väljarna i höst.
Samtidigt framkommer det att Jan Carle och alliansen har spelat ett hemligt spel om försäljningen och hur man tänker sig området framöver. Man bollar också med prislappar på 21 miljoner som verkar vara gripna ur luften.
Om jag vore oppositionsråd, om jag vore Urban Granström (S), skulle jag gå i taket. Att sälja folkets park och dessutom smussla och hemlighålla borde få det socialdemokratiska adrenalinet att rinna till i strida strömmar.
Men när Urban Granström uttalar sig i lokaltidningen gör han det i mycket försiktiga ordalag och till synes med mössan i hand.
Om Urban vinner valet i höst och tar över ledarskapet i Nyköping måste han bli mycket skarpare i konturerna.
Nyköping behöver mer temperament i politiken.
Att tassa runt på tå kring de heta potatisarna duger inte.

För övrigt tycker jag att...
...det är synd att så många gäss tillåts skita ner vallarna vid Nyköpingshus. Det blir tyvärr inte bara grönt gräs att sitta på för eleverna under skolavslutningen.
...det verkar som att folk hellre umgås på Facebook numera än bjuder hem sina vänner på middag. Men igår kväll var vi i alla fall bortbjudna till Pelle och Kicki. Tack, mycket trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar